Toplist Kullanmanın Faydaları Nelerdir?



Bir siteniz veya blogunuz var herkes ekliyor diye siz de eklediniz sitenizi bir topliste. Peki bu toplistlerin siteme faydası nedir derseniz bu yazımda bundan bahsetmek istemekteyim yani nedir bu toplist neden ekliyor herkes sitesini?

dmoz


Sitenizi toplistlere eklemek ücretsiz bir yoldur ve toplist siteleri size link verir bu da sitenin backlink kazanmasını sağlar. Bu backlinler ise Seo açısından gelişmenizi sağlamaktadır. Misal sitenizi 2 toplistte de aynı kategori altına kayıt ederseniz Google gibi arama motoları ne hakkında ve hangi kategoride yazdığınızı anlar ve o konu hakkındaki bir daha ki yazılarınızı arama sonuçlarında daha yukarı çıkarır. Ayrıca kazandığınız backlinkler ile Google'ın size verdiği pagerank değeriniz de yükselecektir. Yalnız bu aldığınız backlinkin kalitesine bağlıdır. Yani kısaca siz bir topliste kayıt olurken pagerank değerinin falan sizden yüksek olduğuna bakın daha sonradan ayağınıza bağ olur. Kaliteli bir topliste kayıtlı isen arama motorlarının da gözünde kaliteli bir sitesin yani.

Peki ben kayıt olmak istiyorum bir topliste hangisine olayım derseniz tek tavsiyem DMOZ. Seçmece alıyor program falan kullanmadan başvuranları tek tek geziyor editörleri. Ayıptır sölemesi kayıtlıyım :) DMOZ ile ilgili yazımı da okuyabilirsiniz.

toplist sitesi

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.